Ana içeriğe atla

Ve Perde

Hoş Geldin Tiyatro 
Akçakoca Sanat Akademisi Derneği, Bolu Bölge Tiyatro’sunun Marion ile Memet isimli oyunuyla açılış yaparak, Akçakocalı Tiyatroseverleri, tiyatro ile buluşturdu.
Yıllar sonra Akçakoca’da, Derneğin girişimiyle ve emeğiyle hazırlanan Sanat Akademisi’nin  Oda Tiyatrosu’nun 37- 40 kişilik salonu ilk günden doldu. Romantik Komedi tadında oynanan oyunun yazarı, bir yıl önce kaybettiğimiz değerli yazar ve oyuncu Dinçer Sümer'di. 
Tiyatro, insan ruhunu bize gösteren, insanı ve en önemlisi bizlere ayna tutarak ruhsal gelişimimizi tamamlamamızı kolaylaştıran önemli bir sanat dalıdır. Tiyatro, oyuncunun seyirci ile, seyircinin oyuncu ile direk iletişim kurmasını sağlayan önemli bir iletişim aracıdır.  
Tiyatroya gitmek lüks bir alışkanlık değildir.  Tiyatro’nun M.Ö. 6. Yüzyılda, belki de daha önceleri  antik Yunan’da ortaya çıktığı söylense de, yeni yeni bulunan kazılarda ortaya çıkan şehirlerde amfitiyatrolara rastlamak mümkün. Bu da bize insanlığın yerleşik düzene geçtiğinde; sosyal ve kültürel olarak  toplumu bir arada tutmanın aracı olarak tiyatroyu kullandığını düşündürüyor.Tiyatro eğlence aracı olmaktan çok iyi bir eğitim aracıdır. 
Biri ağlar, diğeri gülerken o kişinin duygularıyla kendi duygularımızı karşılaştırır, empati yapmayı öğreniriz. Empati yoksunu insanlarla ne sevincinizi ne de üzüntünüzü paylaşamazsınız. O yüzden TİYATRO diyoruz. En kötü zamanlarımızda birbirimizi daha iyi anlamak için TİYATRO...

Akçakoca Sanat Akademisi Derneği, Akçakoca’da yıllardır kimsenin cesaret edemediği bir adım atarak; Bu şehrin insanlarına televizyon karşısında kaybolmaktan başka bir alternatif sunuyor. ( televizyonun Türkçe karşılığı aptal kutusudur)   Bu cesur girişimi destekleyelim ve kendimizi “aptal kutusundan” kurtarıp arada sırada olsa da ödüllendirelim. 
İyi Seyirler...
Gelecek oyunları akcakocasanatakademisi instagram sayfasından takip edebilirsiniz. 
Nermin Alpay
Yaşam Hakkına Saygı Aktivisti




Yorumlar

  1. If you're trying hard to lose weight then you have to jump on this brand new custom keto meal plan.

    To create this service, licensed nutritionists, fitness trainers, and professional chefs joined together to develop keto meal plans that are powerful, decent, money-efficient, and delicious.

    From their launch in early 2019, hundreds of people have already completely transformed their body and well-being with the benefits a great keto meal plan can offer.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-proven ones offered by the keto meal plan.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇINAR CADDESİ'NİN YENİ MEKANI "FINDIK CAFE" ADI GİBİ SEVİMLİ VE ŞIK

Çınar Caddesi'nde yeni açılan "Fındık Cafe" şirin mi şirin görüntüsüyle, s evecen, g üler yüzlü g enç sahipleriyle insanı adeta içine çekiyor. Bizler dilsiz canlılara merhamet etmeyen, nobran işletme sahiplerinin işlettiği mekanlara gitmek zorunda kaldığımızda kendimizi diken üstünde oturmuş gibi hissediyoruz. Çünkü dilsiz bir canlıya merhameti olmayan insanın gözünde siz sadece para getiren bir müşterisiniz. Fındık Cafe gibi sevgi dolu mekanlar da ise sıcak, samimi ve de o insancıl ha va ile içti ğimiz çay ballı, kahve hatırlı oluyor. Pozitif duygularla dolu, huzur buluyoruz bu mek anlarda. Akçakoca'da fırtınadan birçok yerin dağıldığı gece Fındık Cafe kendisine sığınan bir cana kucak açtı. Sahipleri tarafından terk edilmiş veya ilgilenilmeyen köpek doğurmak üzereydi. Fındık Cafe sayesinde yavruları hayatta kaldı. Yüreği güzel işletme sahiplerinin elinden çay içmek kadar güzel birşey yok. Kahvaltı yapmak isterseniz, telefon ile rezervasyon yaptırab

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÜMRAN ÇÖPLÜĞÜ'NÜN DOĞAL PARKA DÖNÜŞÜMÜ İÇİN PROJE ORTAKLARI ARIYORUZ!

BELEDİYE ÇÖPLÜK ALANINI BİZE VERSİN, ÜNİVERSİTE VE  DERNEKLERLE  ORTAK   PROJE YAPALIM...  (AŞAĞIDA HAZIRLADIĞIMIZ TASLAĞI PAYLAŞIYORUZ.  BU KONUDA DESTEK VERMEYE HAZIR KİŞİ VE  KURUMLARLA GÖRÜŞMEYE VE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ.  ÜMRAN BORU ÇÖPLÜĞÜ BİRKAÇ PARÇAYA AYRILARAK; 1-) BOTANİK BAHÇESİ VEYA HOBİ BAHÇELERİ : AĞAÇLANDIRMA İLE BİRLİKTE, KARADENİZİN ÇOK ÖZEL BİTKİLERİNİN HARMANLANDIĞI BİR BÖLÜM.: Botanik bahçesinde %80 engelli çalışanlar olmalı. ( Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte) 2-) YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI : Bisiklet yolları, engelli sporlarının yapılabileceği bölümler, yürüyüş yolları, denize doğru gençler için tırmanma bölümleri, paten ve su kayağı bölümleri engelliler ve yaşlılar için asansör, su kayağı… VE PARKIN DENİZLE BULUŞTURULMASI. 3-) HAVYAN SEVGİSİ EĞİTİM PARKI : Nuh’un gemisi konseptine uygun olarak, bilinen en eski canlı türünden, günümüze ulaşan, ulaşamayan canlıların bilgilerinin yer aldığı ayaklı bilgilen