Ana içeriğe atla

NE OLUR, YAŞAYAMAYACAĞI ORTAMLARA ATMAYIN ARTIK !


YAZIK DEĞİL Mİ O DİLSİZ HAYVANLARA ? 
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun Yönetmeliğinde belirtilen sorumluluklarını yerine getirerek; Sokak hayvanlarını Kısırlaştırmak yerine; öldüren, dağlara, taş ocaklarına atarak ölüme terk eden belediyelerden bıkmıştık. Ama; Şimdi, zavallı köpeklere, kısırlaştırıldığını gösteren küpelerini takıp işaretledikten sonra, hangi belediyeye ait olduğu anlaşılmasın diye tekrar küpelerini sökerek, yaşadıkları ortamın dışına atan belediyeler türemeye başladı. 

Hayvan Hakları Savunucularına, Şehir merkezine yakın olmayan köylerden, köy yakınına bırakılan çok sayıda küpeleri çıkarılmış köpek ihbarları gelmeye başladı. 

Uğurlu Köyü'nden gelen ihbarı değerlendiren Düzce Hayvan Hakları Derneği ve Dohaycan ( Akçakoca) şikayetleri yerinde tespit etmek için köye gittiklerinde, kulakları delik ve yaraları henüz kapanmamış köpeklerle karşılaştılar.

Vatandaşların bakamayacakları kadar çok köpeğin köylerine bırakılmış olmasından dolayı oluşan sıkıntılarını ve sorunlarını dinleyen  Düzce Hayvan Hakları Derneği Başkanı Dursun Altıntaş “Sorun, köpekleri toplayıp sağa sola atarak değil, belediyeler kendi aralarında anlaşarak, bölgelerinde kısırlaştırma yaparak çözülebilir” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI BİR ARAYA GELEREK SORUNU BİRLİKTE ÇÖZMEK İÇİN ADIM ATMALIDIR”


“Valilik tarafından çağrı yapılarak; İl Hayvan Koruma Kurulu’nun tüm ilçe belediye başkanlarının katılımıyla acil olarak toplanması gerektiğini, bugüne kadar Belediye Başkanları yerine, yetkisi olmayan zabıta ve personelin katılımıyla yapılan toplantılardan sorunu çözecek kararlar çıkarılamadığını” belirten Altıntaş, Her ilçe belediyesi küçük ölçekli kısırlaştırma merkezleri ile popülasyonun azaltılmasına yönelik çalışmalar yaparsa, köpeklerin sürekli bir yerlerden bir yerlere atılmasına gerek kalmaz”  dedi.
Sayın Dursun Altıntaş, "İlçe Belediyeleri, maliyeti neredeyse 25 bin TL. yi bile geçmeyen küçük ölçekli kısırlaştırma merkezleri kurarak, haftada 15 kısırlaştırma ile köyler dahil, köpek nüfusunu kontrol altına alabilirler. Düzce Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü'nün komşu illerin Belediye Başkanları ile biraraya gelerek,sorunun çözümü için ortak hareket etmesini çok isteriz. Köylerde ki popülasyonun önlenmesi gerekiyor, bunu uzak köylerden Kurtsuyu'na köpek taşıyarak yapmak pratikte çok zor" olduğuna dikkat çekerek, sorunun hayvanların yaşadığı ortamlarda çözümünün daha imkan dahilinde olduğunu" söyledi.
Uğurlu Köyü Ziyaretine eşlik eden, Düzce Milli Parklar Koruma Müdürlüğü’nden Orman Mühendisi Şef Selçuk Çömeten, Köylülerin şikayetlerini dinledikten sonra ; “ 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve yönetmeliğine göre, sokak hayvanlarının kısırlaştırıldıktan sonra, aşılanarak, alındığı yere geri bırakılması” gerektiğini, köy mıntıkasına köpekler bırakılırken aracın plakasını, hangi belediyeye ait olduğunu tespit ederek, kendilerine bildirilirse, üzerlerine düşeni yapacaklarını” söyledi.

KÖPEKLER SOKAKLARDAN ALINIRKEN HANGİ SOKAKTAN ALINDIĞININ KAYDI YAPILMIYOR!
"Hayvanların sokaktan alınırken; Hayvanın alındığı sokağın adının, mahallenin kayıt edilmesinin, kısırlaştırma işlemi bittikten sonra yasa gereği aynı yere bırakılması için önemli bir ayrıntı olduğunu" belirten Nermin Alpay " Yakalama ekipleri düzensiz ve dağınık çalışıyor, hayvanları farklı yerlerden alıp, kayıt tutmadıkları için hangisini nereden aldıklarını karıştırıyorlar. Sonra da hayvanları bilmedikleri ortamlara toplu olarak atıp, onlara zarar veriyorlar. Bazı bölgelerde köylüler beslemeye çalışırken, bazı yerlerde aç kalan hayvanların kümeslere dadanması sonucu katliamlar yaşanıyor. Yazık değil mi onlara? Belediyelerin hatasını, görevini yapmamasını zavallı hayvanlar ve bölgesine bırakılan yabancı hayvanlardan tedirgin olan vatandaşlar ödüyor! Oysa Belediyeler kendi bölgesine bırakmadığı hayvan için besleme odağı oluşturmalıdır. Sizlerle birlikte belediyelere görevlerini hatırlatmalıyız, bir daha bırakmalarının önüne geçmeliyiz." dedi.  
Hayvanların çok aç ve hasta olduklarını, beslemeye çalıştıklarını dile getiren Uğurlu köyü sakinlerine 15 kilo kuru mama bırakıldı.
SOKAK HAYVANLARININ SORUNU; SADECE SOKAK HAYVANLARININ, SADECE HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARININ SORUNU DEĞİLDİR!
Belediye Başkanları, sokak hayvanları ile ilgili sorunun tüm halkı ilgilendirdiğini bilerek, sorunu yasalara uygun olarak çözmek zorundadır !
Dohaycan Dernek Başkanı Derya Çolpan, “Düzce’den Uğurlu Köyüne gelerek, bizleri çaresizliğimizle başbaşa bırakmayan Bi’pativer Dostlarımıza, DKMP adına gelen Sayın Selçuk Çömeten’e, araç desteği veren Kaymakamımız Sayın Yasin Öztürk’e ve köye eli boş gitmemeleri için, kendilerine 30 kilo mama bağışlayan Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’na teşekkür ederim.” Dedi.  Çolpan, halkımıza çağrıda bulunarak ;“Uğurlu köyüne çok fazla köpek bırakılması, hem insanları hem de hiç suçu olmayan köpekleri  mağdur etmiştir, en azından köpeklerin bir kısmının oradan alınarak, uygun bir beslenme odağına bırakılana kadar iyi yürekli köylülerin, Akçakoca’nın ileri gelen esnafının ve Ticaret Odası’nın mama desteklerine ihtiyaçları var.” Dedi.

Yorumlar

  1. If you're trying to lose fat then you absolutely have to start using this totally brand new custom keto diet.

    To produce this service, certified nutritionists, personal trainers, and cooks have united to develop keto meal plans that are efficient, suitable, cost-efficient, and enjoyable.

    Since their first launch in 2019, 100's of people have already completely transformed their body and health with the benefits a great keto diet can give.

    Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover eight scientifically-tested ones given by the keto diet.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AKÇAKOCA'YI SEVİYORSANIZ BU PROJEYİ DURDURUN!

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.. . Liman bölgesinde, Toki ile kentsel dönüşüm için anlaşma yapılarak yıkılan dükkanların yerine AVM yapılmasının Akçakoca'nın merkezine yapılan liman inşaatından sonra en büyük kötülük olacağını düşünenlerdenim. Birşey olup bittikten sonra ah vah etmenin artık kaybedilenleri geri getirmediğini, çok büyük fayda sağlayacak limanın Akçakoca'nın turizm merkezindeki kumsalı yok ederek, aynı zamanda turizmi de bitirdiğini yaşayarak öğrendik.  O bölgeye bir çivi bile çakılmadan önce diyoruz ki; NE OLUR BU İŞTEN VAZGEÇİNİZ. Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın, bu projeyi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu projeyi iptal ettirmelidir. Ben Sayın Başkan'ın bu projenin iptaline olumlu bakacağını düşünüyorum. Çünkü; son zamanlarda kendisi de dikey mimarinin kentlere verdiği tahribatı görmüş ve yatay mimariyi savunmaya başlamıştır.  Projenin revize edilerek tek katlı bina yapılmalı ve içinde; balık restoranların

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÇUHALLI PLAJI NASIL DÜZENLENMELİ?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR  Şezloglar boş olarak kumsalı işgal ederken... Belediyemiz geçen yıl  Çuhallı Plajı'nı parselleyerek kiraya verince halka ayrılan plajda şemsiyemizi koyacak yer bulamadık. Belediyemizin Çuhallı Halkı'na  reva gördüğü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi oturmak zorunda kaldık.  Çu hallı Dernekleri, Çuhallı Gençlik Nerede siniz?     SAYIN YEMENİCİ, AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI Halka hizmet bu mudur? "Çuhallı plajı’nda yer yoksa Kale Plajı’na gidebilirsiniz." Turizm Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başkan Yemenici; “ Kumsalları işletmecilere kiraladıklarını, halk içinde belli bir alan bıraktıklarını “ söyledi.  "Kiracının kumsalda kiraladığı alanın tamamen kiracıya ait olduğunu, kiraladığı alana istediği gibi şezlong açabileceğini “ söyleyen Yemenici, Halka ayrılan alanın yeterli olmadığı, boş şezlonglar açık olarak güneşlenirken halkın tıkış tıkış oturmak zorunda kaldığının beli