Ana içeriğe atla

AKÇAKOCA'NIN ÇÖPLERİ YIĞILCA DEPOLAMA TESİSİNE GİDECEK.

ÇÖP TOPLAMA İSTASYONU BİTTİ. VAHŞİ DEPOLAMANIN YAPILDIĞI ÜMRAN BORU ARKASINA ARTIK ÇÖP ATILMAYACAK.

ÇÖPLÜK TAŞINIRKEN, GERİ DÖNÜŞÜM NASIL OLACAK?

Akçakoca çöpünün Yığılca’da kurulan çöp toplama tesisine taşınması ile Ümran Boru’nun arka tarafına çöp dökülmesinin son bulması hepimizi sevindirdi.
Çünkü, yıllardır çöplük olarak kullanılan alan, zamanında çok kötü olarak seçilmiş, denize yakın mesafede olması nedeniyle; çevre kirliliğinin yanı sıra deniz suyunun kirlenmesine de neden olmuştur.

Şimdi, bu yeni gelişme ile işlevi biten çöplüğün rehabilitasyonu için yılların geçmesini bekleyerek zaman kaybına neden olmaksızın, çöplüğün gazlardan ve zararlı atıklardan ayrıştırılması için projelerin hazırlanması ve kolların sıvanması gerekiyor. Ardından çöplüğün içinde botanik bahçesi, spor alanları ve hayvan sevgisi eğitim parklarının yer aldığı projeler hazırlanmalı.  Akçakoca Otogarına yakın mesafede, turistik amaçlı bu parkın denize ulaşımı da sağlanmalıdır.

GERİ DÖNÜŞÜM NEDEN SON NOKTADA YAPILIYOR?

Akçakoca’da çöpler ayrıştırılmadan toplanıyor. Yığılca depolama istasyonu yapılmadan önce; bu sorunun,  benim gibi, birçok çevreci insanı rahatsız ettiğini biliyorum. Özellikle; cam, kağıt, pet şişe gibi atıkların ayrı olarak toplanmasının, çöpün değerini arttırdığını; bu atıklar, ayrı olarak toplandığında tekerlekli sandalyeye, sokak hayvanları için mamaya dönüştürülebiliyor.

EVSEL ATIKLAR, KAĞITLARI ÇÜRÜTÜYOR, GERİ DÖNÜŞÜMÜNÜ ENGELLİYOR.

Çöplerin ayrıştırılması ve geri dönüşüm için kullanılması olanaklarının Yığılca’da gerçekleşmesi, Belediyenin yükünü azaltacak ama; uzun vadede, geri dönüşümde kullanılacak malzemelerden elde edilecek verim azalacağından gelir kaybı da olacaktır. Ayrıca, geri dönüşümde çok işe yarayan kağıtlar evsel atıklarla bir arada olunca çürüyor ve kullanılamaz halde oluyor. Bu da hem para, hem de orman kaybı demek. Çöpler toplanırken, en azından bu konu çok iyi düşünülmeli.

PUGEDON GERİ DÖNÜŞÜM ÜNİTELERİ BARINAKTA ÇÜRÜYOR!

Kasım ayında, hayvanseverlerin girişimleri ile Akçakoca Belediyemize bağışlanan 2 adet Pugedon geri dönüşüm ünitesi, ( değeri 12.000 TL.) Pugedon firması ile yapılan sözleşmede konulacak yerler  saptanmış olmasına rağmen beş aydır Akçakoca Geçici Barınağında çürümektedir. Bir çok belediyenin yalvar- yakar talep ederek, ücret ödeyerek aldığı Pugedonların hala kurulamamış olmasından, bir Akçakoca sevdalısı olarak utanıyorum. Kadıköy, Beşiktaş gibi insanların yoğun olarak bulunduğu parkların içine yerleştirilen bu Üniteler, bizim Turizm kentimize yakışmaz mıydı?
Umarım daha fazla bekletmeden şehrimizin park alanlarına yerleştirilir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AKÇAKOCA'YI SEVİYORSANIZ BU PROJEYİ DURDURUN!

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.. . Liman bölgesinde, Toki ile kentsel dönüşüm için anlaşma yapılarak yıkılan dükkanların yerine AVM yapılmasının Akçakoca'nın merkezine yapılan liman inşaatından sonra en büyük kötülük olacağını düşünenlerdenim. Birşey olup bittikten sonra ah vah etmenin artık kaybedilenleri geri getirmediğini, çok büyük fayda sağlayacak limanın Akçakoca'nın turizm merkezindeki kumsalı yok ederek, aynı zamanda turizmi de bitirdiğini yaşayarak öğrendik.  O bölgeye bir çivi bile çakılmadan önce diyoruz ki; NE OLUR BU İŞTEN VAZGEÇİNİZ. Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın, bu projeyi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu projeyi iptal ettirmelidir. Ben Sayın Başkan'ın bu projenin iptaline olumlu bakacağını düşünüyorum. Çünkü; son zamanlarda kendisi de dikey mimarinin kentlere verdiği tahribatı görmüş ve yatay mimariyi savunmaya başlamıştır.  Projenin revize edilerek tek katlı bina yapılmalı ve içinde; balık restoranların

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÇUHALLI PLAJI NASIL DÜZENLENMELİ?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR  Şezloglar boş olarak kumsalı işgal ederken... Belediyemiz geçen yıl  Çuhallı Plajı'nı parselleyerek kiraya verince halka ayrılan plajda şemsiyemizi koyacak yer bulamadık. Belediyemizin Çuhallı Halkı'na  reva gördüğü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi oturmak zorunda kaldık.  Çu hallı Dernekleri, Çuhallı Gençlik Nerede siniz?     SAYIN YEMENİCİ, AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI Halka hizmet bu mudur? "Çuhallı plajı’nda yer yoksa Kale Plajı’na gidebilirsiniz." Turizm Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başkan Yemenici; “ Kumsalları işletmecilere kiraladıklarını, halk içinde belli bir alan bıraktıklarını “ söyledi.  "Kiracının kumsalda kiraladığı alanın tamamen kiracıya ait olduğunu, kiraladığı alana istediği gibi şezlong açabileceğini “ söyleyen Yemenici, Halka ayrılan alanın yeterli olmadığı, boş şezlonglar açık olarak güneşlenirken halkın tıkış tıkış oturmak zorunda kaldığının beli