Ana içeriğe atla

YAZ AYLARINDA SAHİLLER NASIL OLMALI?

PLAJLARIMIZI TEMİZ VE PARSELLENMEMİŞ GÖRMEK İSTİYORUZ.
KUMSALDA HALKA AÇIK KÜTÜPHANE

YAZ AYI GELMEK ÜZERE. GEÇEN YIL PLAJLAR 5-6 KİŞİYE KİRALANMIŞ, HALKIN RAHATÇA ÇADIRINI, ŞEMSİYESİNİ KOYABİLECEĞİ ALANLAR SINIRLANMIŞTI.

BU YIL SEZON AÇILMADAN AŞAĞIDAKİ ÖNLEMLERİN ALINMASINI İSTİYORUZ.

1- ŞEZLONG KİRALAYANLAR, ŞEZLONGLARINI PLAJIN GİRİŞİNDE KAPALI OLARAK TUTMALI VE TALEP GELDİKÇE, İNSANLARA KİRALAMA YOLUNA GİTMELİDİRLER. ASLA ÖNCEDEN ŞEZLONG AÇARAK, YER TUTMAK GİBİ BİR UYGULAMA YAPMALARINA İZİN VERİLMEMELİDİR. SAHİLE ÖNCE GELEN, İSTER ÇADIRINI AÇAR, İSTER KİRALAMA YOLUNA GİDER. KUMSAL ALANI KİRALANAMAZ. ŞEZLONG KİRALANIR.

2- WC ( TUVALETLER) VE DUŞLAR, KABİNLER BELLİ ARALIKLARLA YERLEŞTİRİLMELİ, TEMİZLİĞİ KONTROL EDİLMELİ, FİYATLAR UYGUN OLMALIDIR.

3- KUMSALIN TEMİZLİĞİ VE CANKURTARAN HİZMETİ BELEDİYE TARAFINDAN VERİLMELİDİR.

4- SAHİL GÜVENLİKLE İŞBİRLİĞİ YAPILARAK MOTORLU HIZ ARAÇLARININ DENİZDE 1 KM. YAKINA GELMELERİNE AĞIR PARA CEZALARI KESİLMELİDİR Kİ, BİR DAHA YAPMASINLAR.

5- PLAJDA YÜKSEK SESLE MÜZİK YAYINI YAPILMASINA İZİN VERİLMEMELİDİR. ( MÜZİK DİNLEMEK İSTEYEN DİSCOYA GİTSİN)

6- ÇUHALLI PLAJININ BİR KÖŞESİNE BELEDİYE- HALK KÜTÜPHANESİ İŞBİRLİĞİ YAPARAK BİR STAND AÇABİLİR. HALK EĞİTİM MERKEZİNDE ÇALIŞAN MEMURLAR YAZIN KUMSALDA ÇALIŞABİLİRLER.
  






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AKÇAKOCA'YI SEVİYORSANIZ BU PROJEYİ DURDURUN!

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.. . Liman bölgesinde, Toki ile kentsel dönüşüm için anlaşma yapılarak yıkılan dükkanların yerine AVM yapılmasının Akçakoca'nın merkezine yapılan liman inşaatından sonra en büyük kötülük olacağını düşünenlerdenim. Birşey olup bittikten sonra ah vah etmenin artık kaybedilenleri geri getirmediğini, çok büyük fayda sağlayacak limanın Akçakoca'nın turizm merkezindeki kumsalı yok ederek, aynı zamanda turizmi de bitirdiğini yaşayarak öğrendik.  O bölgeye bir çivi bile çakılmadan önce diyoruz ki; NE OLUR BU İŞTEN VAZGEÇİNİZ. Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın, bu projeyi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu projeyi iptal ettirmelidir. Ben Sayın Başkan'ın bu projenin iptaline olumlu bakacağını düşünüyorum. Çünkü; son zamanlarda kendisi de dikey mimarinin kentlere verdiği tahribatı görmüş ve yatay mimariyi savunmaya başlamıştır.  Projenin revize edilerek tek katlı bina yapılmalı ve içinde; balık restoranların

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÇUHALLI PLAJI NASIL DÜZENLENMELİ?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR  Şezloglar boş olarak kumsalı işgal ederken... Belediyemiz geçen yıl  Çuhallı Plajı'nı parselleyerek kiraya verince halka ayrılan plajda şemsiyemizi koyacak yer bulamadık. Belediyemizin Çuhallı Halkı'na  reva gördüğü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi oturmak zorunda kaldık.  Çu hallı Dernekleri, Çuhallı Gençlik Nerede siniz?     SAYIN YEMENİCİ, AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI Halka hizmet bu mudur? "Çuhallı plajı’nda yer yoksa Kale Plajı’na gidebilirsiniz." Turizm Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başkan Yemenici; “ Kumsalları işletmecilere kiraladıklarını, halk içinde belli bir alan bıraktıklarını “ söyledi.  "Kiracının kumsalda kiraladığı alanın tamamen kiracıya ait olduğunu, kiraladığı alana istediği gibi şezlong açabileceğini “ söyleyen Yemenici, Halka ayrılan alanın yeterli olmadığı, boş şezlonglar açık olarak güneşlenirken halkın tıkış tıkış oturmak zorunda kaldığının beli