Ana içeriğe atla

KIYI "ÇALIŞTAYI" NDAN SONUÇ BİLDİRİSİ ÇIKMAYACAK...


AKÇAKOCA KENT KONSEYİ TARAFINDAN DÜZENLENEN, DOĞAL KIYILARIN VE LİMANLARIN DURUMUNUN ANLATILDIĞI "KIYI ÇALIŞTAYI" 'NDAN SONUÇ BİLDİRİSİ ÇIKMAYACAĞI AÇIKLANDI.
Kent konseyi Başkanı Adnan Yaman'ın girişimleriyle Yıldız Teknik Üniversitesi ve ODTÜ 'den bilim insanlarının katılımıyla Akçakoca Otel'inde gerçekleştirilen "Çalıştay" ın birinci gününde; bilim insanları, doğal kıyılar, limanlar ve Türkiye'de var olan liman ve iskelelerin bugünkü durumu hakkında bilgi verdiler. 
  


Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez'in ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı "çalıştaya" ( biz buna gerçekleşme biçimine bakarak PANEL diyelim) ilgi büyüktü. Özelliklle Balıkçıları temsilen orada bulunan Balıkçı Kooperatifi temsilcileri, "Çalıştaya izleyici olarak değil, taraf olarak katılımlarının istenmemesine ve kendilerine önceden bildirimde bulunulmamasına karşı" tepkilerini dile getirdiler.
Bilim insanları, Limanın genişletilmesinin tek taraflı bir proje olarak ele alınamayacağını; art alanlarının( antropo, marketing vb) planlanmasının, deniz yoluyla yapılacak taşımaların kara ve demiryolu ulaşımına bağlanmasının önemli olduğunu, milli parklara, hassas yerlere, sulak alanlara yakın olmaması gerektiğini anlatmaya çalıştılar.
Yıldız Teknik Üniversitesi adına sunum yapan Dr. Oya Akın, " Sahil boyunca yapılan dolgu alanlarının doğal dokuyu bozduğunu, betonlaşma ile, suyun doğal dokuya temasının engellediğini vurguladı. İlçemizin "Yüzyılın Sahil Projesini" işaret ederek; "projeler hazırlanırken özgün olmasına dikkat edilmesi gerektiğini" söyledi.

Betonlaşmaya ve projenin özgün olmasının önemine dikkat çekildi.
"Akçakoca Kıyısı için çalışma yaparken hemen sonuç bildirmek istemediklerini açıklayan bilim insanları, "bizde yapılan en büyük yanlışlığın google üzerinden çizilen projelerin, tartışılmadan, iyice araştırılmadan uygulamaya çalışılması olduğunu, bunun da sonuçlarının iyi olmadığını" söyleyerek, yurt dışından; özellikle Çin'den verdikleri örnekte, "hazırlanan projelerin altı yıl tartışıldıktan sonra iki yılda bitirildiğini" anlattılar.
"Kıyı Çalıştayı" 6 Nisan Cumartesi günü saat 10:00 'da Akçakoca Otel'de tartışma bölümüyle 
devam edecek.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AKÇAKOCA'YI SEVİYORSANIZ BU PROJEYİ DURDURUN!

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.. . Liman bölgesinde, Toki ile kentsel dönüşüm için anlaşma yapılarak yıkılan dükkanların yerine AVM yapılmasının Akçakoca'nın merkezine yapılan liman inşaatından sonra en büyük kötülük olacağını düşünenlerdenim. Birşey olup bittikten sonra ah vah etmenin artık kaybedilenleri geri getirmediğini, çok büyük fayda sağlayacak limanın Akçakoca'nın turizm merkezindeki kumsalı yok ederek, aynı zamanda turizmi de bitirdiğini yaşayarak öğrendik.  O bölgeye bir çivi bile çakılmadan önce diyoruz ki; NE OLUR BU İŞTEN VAZGEÇİNİZ. Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın, bu projeyi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu projeyi iptal ettirmelidir. Ben Sayın Başkan'ın bu projenin iptaline olumlu bakacağını düşünüyorum. Çünkü; son zamanlarda kendisi de dikey mimarinin kentlere verdiği tahribatı görmüş ve yatay mimariyi savunmaya başlamıştır.  Projenin revize edilerek tek katlı bina yapılmalı ve içinde; balık restoranların

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÇUHALLI PLAJI NASIL DÜZENLENMELİ?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR  Şezloglar boş olarak kumsalı işgal ederken... Belediyemiz geçen yıl  Çuhallı Plajı'nı parselleyerek kiraya verince halka ayrılan plajda şemsiyemizi koyacak yer bulamadık. Belediyemizin Çuhallı Halkı'na  reva gördüğü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi oturmak zorunda kaldık.  Çu hallı Dernekleri, Çuhallı Gençlik Nerede siniz?     SAYIN YEMENİCİ, AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI Halka hizmet bu mudur? "Çuhallı plajı’nda yer yoksa Kale Plajı’na gidebilirsiniz." Turizm Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başkan Yemenici; “ Kumsalları işletmecilere kiraladıklarını, halk içinde belli bir alan bıraktıklarını “ söyledi.  "Kiracının kumsalda kiraladığı alanın tamamen kiracıya ait olduğunu, kiraladığı alana istediği gibi şezlong açabileceğini “ söyleyen Yemenici, Halka ayrılan alanın yeterli olmadığı, boş şezlonglar açık olarak güneşlenirken halkın tıkış tıkış oturmak zorunda kaldığının beli