Ana içeriğe atla

Düzce İl Hayvan Kurulunda Neler Oldu?

 Haykonfed Başkanı Nesrin Çıtırık Hanım yıllardır "Katliamcı Belediyeler" diye yazıp çizdikçe; HAKLI OLDUĞUNU BİLDİĞİM HALDE "KEŞKE DAHA YUMUŞAK USLUP KULLANSA" diye içimden geçirirdim. 

30 Nisan 2022 Perşembe günü yapılan Düzce İl HAYVAN KURULU TOPLANTISINDA anladım ki AZ BİLE SÖYLÜYORMUŞ.

FİKRİMİ DEĞİŞTİREN NE OLDU? 

Beş- Altı yıldır Düzce İl Hayvan Kurulu Toplantılarına dönem, dönem katılan biri olarak, toplantılarda alınan kararların uygulanmadığını görünce, toplantılara katılmanın zaman kaybı olduğunu düşünmeye başlamıştım.

Fotoğraf akcakocatv.com dan alınmıştır.

Son toplantı öncesi Düzce Bi'Pativer Dernek Başkanı Altıntaş, "Düzce Belediye Başkanı Sayın Faruk Özlü'nün Sokak Hayvanları sorununun çözümüne ciddi yaklaştığını, STK.larla işbirliğine açık olduğunu, Sayın Düzce Valisi Başkanlığında tüm ilçe belediye başkanlarının bir araya geldiğini" söyleyince UMUTLANARAK toplantıya gittim. 

Fakat gördüm ki; belediye başkanları sorunun çözümüyle değil, hayvanların toplanarak büyük bir ormanlık alana kapatılmasıyla ilgiliydiler. Yani, yirmi- otuz köpeğe bakmaktan ACİZ belediyeler bu ormanlık alanlarda binlerce köpeğe bakmaya taliptiler. Hele Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Cengiz Tuncer, Barınağın ilk yıllarında hayvanları aç bırakmamış gibi lokantalardan topladığı tonlarca mamayı isteyene vermeye hazırdı. (!)

Bugüne kadar katıldığım en tuhaf toplantıydı. 

Oysa sorunun çözümü için ÇOK GÜZEL KARARLAR alınmıştı.

" Türkiye'de belki de ilk defa İl Özel İdaresi de küçük çaplı kısırlaştırma için maddi destek verecek ve köylerdeki hayvanlar da böylece kısırlaşacaktı. "

Ne yazık ki, sözde İl hayvan kurulu toplantısında "Çocuklar hayvanlardan daha önemli" diye başlayan, SANKİ Sokaklarda ÇOĞALAN KÖPEKLERİN SORUMLUSU KISIRLAŞTIRMA YAPMAYAN BELEDİYELER DEĞİLDE HAYVAN SEVERLERMİŞ GİBİ konuşan insanlar vardı. 😟

Yıllardır okullarda köpek korkusu yüzünden köpekten kaçarken çocuklar aracın altında kalmasınlar diye köpek rolü bile yapan bizlere önceliklerimizin hatırlatılması, son çıkan yasaya göre sorunun çözümünden uzaklaşıldığını işaret ediyordu. 

YILLARDIR "KISIRLAŞTIRIN" derken bizlere kulaklarını tıkayan belediyeler sokaklarda çoğalan hayvanlar için utanmasalar bizi suçlayacaklardı.

Toplantıdaki konuşmalar bunlarla da sınırlı değildi. 

Bi'Pativer Başkanı Dursun Altıntaş Türkiye'de bir ilk olacak dez avantajlı hayvanlar ( hasta, sakat, yaşlı vb) ve "Yasaklı Irklar" için yapmayı düşündükleri projeyi ikide bir kesilen video ile kurula anlatmaya çalışıyordu ki, Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer videoda barınakta çekilmiş görüntüleri görünce hemen atıldı ve " Videoda kötü görüntülü hayvanlar var, Başkanım bunu görsün!" diye adeta sunumu proveke etti. Dursun Bey " Yanlış anlıyorsunuz, proje dez avantajlı hayvanlar olduğu için sadece onları kullanmaya çalıştık" dese de, anladım ki, toplantıya belediyeyi temsilen katılanların derdi proje falan değildi.

Bu yaşıma kadar yüzlerce insan tanımış, egonun ne menem birşey olduğunu bilen biri olarak kimin kimden haz etmediğini anlayabilirim. Nasıl bir yönetici kendi ilinde başarılı olacak bir projenin olmaması için uğraşır?!!! Ağzım açık kaldı, gerçekten.

BAZI İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI İSE, GÖNÜLLÜLERDEN MADDİ DESTEK BİLE İSTEDİLER!!!

KARŞIMIZDA SORUMLULUKLARINI BİLMEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI VARDI !😡

Sayın Belediye Başkanları bizler MAAŞ falan almıyoruz!!! Vicdanımızın sesini dinlediğimiz için SİZİN GÖREVİNİZ OLDUĞU HALDE YAPMADIKLARINIZI YAPIYORUZ! Biraz İzan ve lütfen zahmet edip 5199 ve 7332 sayılı Kanunlarda size verilen sorumlulukları ÖĞRENİN ya da biri anlatsın!!!

Biraz sert konuşmuşum toplantıda. Üzgünüm, sorumluluklarını ve yasayı bilmeyen ya da bilmezden gelen insanlarla nasıl konuşulur bilmiyorum.  

Bir sözüm de Bi'Pativer Başkanı Dursun Altıntaş'a: Gecenizi gündüzünüze katarak fedakarca çalıştığınızı, hayvan istismarı yapmadığınızı, dürüst bir insan olduğunuzu biliyoruz ama Sayın Faruk Özlü ne kadar samimi olursa olsun ( ki ben de öyle olduğuna inanıyorum) Cengiz Tuncer gibi başkan yardımcısıyla siz hiç bir projeyi hayata geçiremezsiniz. Şahsen bu kadar uğraş didin, bir de sorumsuz insanlara katlan. Ben yapamayacağım.  Size de kolay gelsin.

Not: Eğer bir barınakta fotoğraf çekimi yasaksa orada SUÇ ve İHMAL vardır. Basına kapalı bir sunumda tamamen iyi niyetli bir sunumu bile kötü niyetli anlıyorsanız, kötü olan sizsiniz!!!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AKÇAKOCA'YI SEVİYORSANIZ BU PROJEYİ DURDURUN!

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.. . Liman bölgesinde, Toki ile kentsel dönüşüm için anlaşma yapılarak yıkılan dükkanların yerine AVM yapılmasının Akçakoca'nın merkezine yapılan liman inşaatından sonra en büyük kötülük olacağını düşünenlerdenim. Birşey olup bittikten sonra ah vah etmenin artık kaybedilenleri geri getirmediğini, çok büyük fayda sağlayacak limanın Akçakoca'nın turizm merkezindeki kumsalı yok ederek, aynı zamanda turizmi de bitirdiğini yaşayarak öğrendik.  O bölgeye bir çivi bile çakılmadan önce diyoruz ki; NE OLUR BU İŞTEN VAZGEÇİNİZ. Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın, bu projeyi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu projeyi iptal ettirmelidir. Ben Sayın Başkan'ın bu projenin iptaline olumlu bakacağını düşünüyorum. Çünkü; son zamanlarda kendisi de dikey mimarinin kentlere verdiği tahribatı görmüş ve yatay mimariyi savunmaya başlamıştır.  Projenin revize edilerek tek katlı bina yapılmalı ve içinde; balık restoranların

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÇUHALLI PLAJI NASIL DÜZENLENMELİ?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR  Şezloglar boş olarak kumsalı işgal ederken... Belediyemiz geçen yıl  Çuhallı Plajı'nı parselleyerek kiraya verince halka ayrılan plajda şemsiyemizi koyacak yer bulamadık. Belediyemizin Çuhallı Halkı'na  reva gördüğü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi oturmak zorunda kaldık.  Çu hallı Dernekleri, Çuhallı Gençlik Nerede siniz?     SAYIN YEMENİCİ, AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI Halka hizmet bu mudur? "Çuhallı plajı’nda yer yoksa Kale Plajı’na gidebilirsiniz." Turizm Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başkan Yemenici; “ Kumsalları işletmecilere kiraladıklarını, halk içinde belli bir alan bıraktıklarını “ söyledi.  "Kiracının kumsalda kiraladığı alanın tamamen kiracıya ait olduğunu, kiraladığı alana istediği gibi şezlong açabileceğini “ söyleyen Yemenici, Halka ayrılan alanın yeterli olmadığı, boş şezlonglar açık olarak güneşlenirken halkın tıkış tıkış oturmak zorunda kaldığının beli