Ana içeriğe atla

KOŞUN, ŞEHRİMİZE KİTAP GELDİ...


SKY TOWER OTEL KONFERANS SALONUNU KİTAP DÜNYASINA 
VE YAZARLARA AÇTI



Kitapçı dükkanlarının kapanmasıyla, kitap kokusuna hasret kaldığımız bu günlerde ilk kez düzenlenen 1. KİTAP FUARI, katılan yayınevi ve yazarların azlığına rağmen, kitap tutkunlarını sevindirdi.

Tanıtımın yeterli olarak yapılmadığını; yerel basının sadece Akçakocalı yazarlara vurgu yaparak, okuyucuyu sınırlı tercihlere yönlendirmesinin ziyaretçi sayısını düşürdüğünü " hele bir bakayım, kimmiş bu Akçakocalı yazar hemşehrilerim, neler yazmışlar" duygusuyla ayağımı sürüyerek gittiğimde fark ettim.

'Çünkü insan Fuar gibi iddialı bir başlık atıyorsa ve bunu Akçakocalı yazarlarla sınırlıyorsa, Karadenizin Kıyıcığında, Akçakoca'yı ve halkını anlatan Rıfat Ilgaz'dan başkası çekmezdi ilgimi' diye düşündüm. 
 
Yerel Basının hemşehrilik abartısıyla fuara katılan diğer katılımcılara nasıl haksızlık yaptığını gidince gördüm ve üzüldüm.
Merakım sayesinde, fuarda Kadın Yazarlarla tanıştım ve aralarında ki dayanışmadan keyif aldım. Samsun'dan gelen Bafra Kültür Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği Başkanı Gülseren Akdaş'dan kendi yazdığı şiirlerden birini dinledim. Stant da sergilediği şiir, öykü,roman ve çocuk kitapları emekli bir öğretmen olarak, hala eğitmeye devam ettiğini gösteriyor.  
 
Fuarın Amazon Yazarları
  Nesibe Özcan Biçer Hanımefendi ise kadına  yönelik şiddeti, küçük yaşda zorla evlendirilen kız çocuklarının hikayesini anlatıyor romanlarında.  


 21 Ocak 2018 haftasonuna kadar sürecek fuarda yazarlarla sohbet etmek mümkün.


Ayrıca 2 el kitapları da fuarda bulabilirsiniz.
 

 Ve Yunus Kara... Rıfat Ilgaz'dan sonra Akçakoca'ya gelen yeni kuşak yazarlardan...Geliş hikayeleri farklı olsa da ikisinin öğretmenliği ve edebiyat tutkuları ortak...

Ailelere, ayaklarına kadar gelmiş bir fırsatı kaçırmayarak, çocuklarını kitap fuarına götürmelerini tavsiye ederim.

Katkısı olan herkese, başta SKY TOWER OTEL'e teşekkür ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AKÇAKOCA'YI SEVİYORSANIZ BU PROJEYİ DURDURUN!

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.. . Liman bölgesinde, Toki ile kentsel dönüşüm için anlaşma yapılarak yıkılan dükkanların yerine AVM yapılmasının Akçakoca'nın merkezine yapılan liman inşaatından sonra en büyük kötülük olacağını düşünenlerdenim. Birşey olup bittikten sonra ah vah etmenin artık kaybedilenleri geri getirmediğini, çok büyük fayda sağlayacak limanın Akçakoca'nın turizm merkezindeki kumsalı yok ederek, aynı zamanda turizmi de bitirdiğini yaşayarak öğrendik.  O bölgeye bir çivi bile çakılmadan önce diyoruz ki; NE OLUR BU İŞTEN VAZGEÇİNİZ. Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın, bu projeyi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu projeyi iptal ettirmelidir. Ben Sayın Başkan'ın bu projenin iptaline olumlu bakacağını düşünüyorum. Çünkü; son zamanlarda kendisi de dikey mimarinin kentlere verdiği tahribatı görmüş ve yatay mimariyi savunmaya başlamıştır.  Projenin revize edilerek tek katlı bina yapılmalı ve içinde; balık restoranların

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÇUHALLI PLAJI NASIL DÜZENLENMELİ?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR  Şezloglar boş olarak kumsalı işgal ederken... Belediyemiz geçen yıl  Çuhallı Plajı'nı parselleyerek kiraya verince halka ayrılan plajda şemsiyemizi koyacak yer bulamadık. Belediyemizin Çuhallı Halkı'na  reva gördüğü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi oturmak zorunda kaldık.  Çu hallı Dernekleri, Çuhallı Gençlik Nerede siniz?     SAYIN YEMENİCİ, AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI Halka hizmet bu mudur? "Çuhallı plajı’nda yer yoksa Kale Plajı’na gidebilirsiniz." Turizm Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başkan Yemenici; “ Kumsalları işletmecilere kiraladıklarını, halk içinde belli bir alan bıraktıklarını “ söyledi.  "Kiracının kumsalda kiraladığı alanın tamamen kiracıya ait olduğunu, kiraladığı alana istediği gibi şezlong açabileceğini “ söyleyen Yemenici, Halka ayrılan alanın yeterli olmadığı, boş şezlonglar açık olarak güneşlenirken halkın tıkış tıkış oturmak zorunda kaldığının beli