Ana içeriğe atla

Nerede O güzel İnsanlar ?

Akçakoca'nın markası olma yolunda ilerlerken, Zümrüd-ü Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğuşuna tanık olmanın sevincini yaşadığımız Tarihi Mahalle Pazarı'nda neler oluyor?

Turizm Şehri olarak marka olmuş şehirlerde; restoran, kafeterya gibi özellikle yiyecek satılan mekanlarda, masaların altında oturan, yediğiniz şeylerden kendisine de bir parça vermenizi bekleyen kedileri gördüğünüz zaman içiniz sıcacık olur. " Bir yerde sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa, orada iyi insanlar yaşıyordur" sözünü hatırlar, karşılaştığınız insanları güzel şehrin iyi insanları olarak görürsünüz. 

Tarihi Mahalle evlerine bakarken, içinde yıllar önce yaşayan insanların kedilerle ilişkilerinin nasıl olduğunu hayal ettiğimde; Ananemin ön ve arka kapısı olan evi gelir aklıma. Bahçede oynayan kedilerin ara sıra eve dalışlarını, ortalığı kolaçan ederken yakalandıklarında, azarı duyar duymaz açık buldukları kapıdan telaşla kaçışlarını hatırlarım. Eski evlerde, kediler olmazsa olmazdı fareler için. Hele bahçeniz varsa, haşerelerle sizin yerinize onlar savaşırdı. Kimyasallarla çevreyi kirletmezdiniz. Bu yüzden midir yoksa eskiden insanlar daha mı vicdanlılardı bilmiyorum ama " kedileri çuvala koyup atalım" gibi insanlık dışı sözleri duymadım hiç. Çünkü hayvanlar o habitatın birer parçasıdırlar. Hiçbir mekan sadece İNSAN'a ait değildir. Bunun bilincinde ve olgunluğunda olduğunuz zaman hayat diğer canlılarla barış ve huzur içinde akar gider.

Dohaycan Derneği Yönetimi olarak; pazarda farkındalık oluşturmak için stant açtığımızda, Mahallede yaşayan ve pazara emek veren herkes hakkında o kadar pozitif hislerle doluyduk ki; İlk kez oradaki bir işletmenin kedileri bir yerlere atmak için çuvala koyduğu ihbarını aldığımızda şok olmuştuk ! Bu nasıl bir vicdansızlık ve görgüsüzlüktü! 
Oysa, herşeyin zıddını oluşturması gibi, iyiler varsa kötüler de olacaktı, mesele iyilerin sesinin kötülerden daha çok çıkmasıydı... 

Tarihi Mahalle dediğiniz şey; sadece binalardan mı ibarettir? Tarihi Mahalle, Habitat dediğimiz tüm canlıların yaşam alanlarını yok ederek var olabilir mi? Geçmişin izinde dolaşırken, yüzyıldır oranın bir parçası olmuş olan kedileri oradan çuvalla atarak, atılmasına göz yumarak, susarak, nasıl bir pazar yaratmayı düşünüyorsunuz? !!!
Ne zamandır kötülerin yaptıklarını görmezden geliyorsunuz?

Mahalle Pazarı'nda o kadar güzel ve vicdanlı kadınlar tanıdık ki; birkaç kendini bilmez vicdansızın yüzünden pazarın adının hayvan düşmanı; özellikle Hz. Muhammed tarafından da kutsanmış olan kedi düşmanı olarak anılmasını asla istemiyoruz. Ama kedileri bulundukları yerden alıp, başka yerlere atan, hatta bir tanesinin Esentepe civarında ezilmesine neden olan kişi veya kişiler bulunup afişe edilmeden, hepimiz onların katlinden sorumluyuz. Çünkü biz susarsak birkaç tane vicdansız, melun kazanacak! Onların aramızda ucube gibi barınmalarına izin verecek miyiz?!!!

Nerede o güzel İnsanlar ? sorusunun cevabı tabii ki hala oradalar ama neden susuyorsunuz? Susarak kötülerin sesinin daha çok çıkmasına, masum hayvanlara zarar vermesine neden oluyorsunuz...

Zavallı kedileri toplarken "kimse görmedi" diye düşünüyorsan bre GAFİL, VİCDANSIZ, inandığını söylediğin, heryerde gözü kulağı olan, Merhameti emreden ALLAH CC.'da mı görmedi? Kimi kandırıyorsun?


Elbet yaptığınız kötülükler ayağınıza dolanacak ama hayvan besleyen gönüllülere bir önerim olacak; Lütfen sizi hayvanlarla ilgili tehdit ettiklerinde elinizde delil olsun. Video çekin ki suç duyurusunda bulunabilelim.

Mahallenin Kedileri ve orada yaşayan köpekleri mahallenin tarihi değerinin bir parçasıdır. 

Belediyemizden o bölgenin mimarisine uygun estetik kedi evleri yaparak, bu konudaki farkındalığı arttırmasını ve hayvanların yaşam alanlarını pazarın bir unsuru olarak korumasını talep ediyoruz. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AKÇAKOCA'YI SEVİYORSANIZ BU PROJEYİ DURDURUN!

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.. . Liman bölgesinde, Toki ile kentsel dönüşüm için anlaşma yapılarak yıkılan dükkanların yerine AVM yapılmasının Akçakoca'nın merkezine yapılan liman inşaatından sonra en büyük kötülük olacağını düşünenlerdenim. Birşey olup bittikten sonra ah vah etmenin artık kaybedilenleri geri getirmediğini, çok büyük fayda sağlayacak limanın Akçakoca'nın turizm merkezindeki kumsalı yok ederek, aynı zamanda turizmi de bitirdiğini yaşayarak öğrendik.  O bölgeye bir çivi bile çakılmadan önce diyoruz ki; NE OLUR BU İŞTEN VAZGEÇİNİZ. Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın, bu projeyi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu projeyi iptal ettirmelidir. Ben Sayın Başkan'ın bu projenin iptaline olumlu bakacağını düşünüyorum. Çünkü; son zamanlarda kendisi de dikey mimarinin kentlere verdiği tahribatı görmüş ve yatay mimariyi savunmaya başlamıştır.  Projenin revize edilerek tek katlı bina yapılmalı ve içinde; balık restoranların

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÇUHALLI PLAJI NASIL DÜZENLENMELİ?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR  Şezloglar boş olarak kumsalı işgal ederken... Belediyemiz geçen yıl  Çuhallı Plajı'nı parselleyerek kiraya verince halka ayrılan plajda şemsiyemizi koyacak yer bulamadık. Belediyemizin Çuhallı Halkı'na  reva gördüğü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi oturmak zorunda kaldık.  Çu hallı Dernekleri, Çuhallı Gençlik Nerede siniz?     SAYIN YEMENİCİ, AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI Halka hizmet bu mudur? "Çuhallı plajı’nda yer yoksa Kale Plajı’na gidebilirsiniz." Turizm Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başkan Yemenici; “ Kumsalları işletmecilere kiraladıklarını, halk içinde belli bir alan bıraktıklarını “ söyledi.  "Kiracının kumsalda kiraladığı alanın tamamen kiracıya ait olduğunu, kiraladığı alana istediği gibi şezlong açabileceğini “ söyleyen Yemenici, Halka ayrılan alanın yeterli olmadığı, boş şezlonglar açık olarak güneşlenirken halkın tıkış tıkış oturmak zorunda kaldığının beli