Ana içeriğe atla

HİÇBİRŞEY YAPMAYAN " HAYVANA YAPACAĞINA İNSANA YAP" DİYE AHKAM KESER!

Toplumun sağlığı; çevresiyle; ağacı, hayvanı, temizliği ve insani ilişkileri ile korunur.
Toplumları çürüten en büyük hastalık SEVGİSİZLİKTİR.
SEVGİSİZLİK; pencerenin önünü kapatıyor diye ağacı kestirir, alerjim var diye kuşun konduğu yere dikenli tel çektirir, havlıyor diye köpek öldürtür, oynuyor diye çocuk kovalatır…
"BARINAK YAPACAĞINA, BAĞIMLILAR İÇİN BİRŞEY YAP" DİYE BELEDİYEYE AKIL VEREN ERGUN AŞÇI’YA “ HİÇ Mİ SEVİLMEDİN, SEVMEDİN?”
Ya da hayvan düşmanı yazılar yazdırır. İçlerindeki sevgisizliği "hayvana yapacağına insana yap" diye gizlerler. Oysa imkanları olduğu halde insana da el uzatmazlar. Ama insana yap dediklerinde herkes Onları yardımsever sanır.
BİRİNİN YAPILMASI, DİĞERİNE ENGEL DEĞİLDİR, SORUNLAR SIRAYLA ÇÖZÜLÜR. BAKIMEVİ MADDİYATLA HEMEN ÇÖZÜLEBİLİR, BAĞIMLILIK UZUN BİR MÜCADELE GEREKTİRİR VE TOPLUMUN ÇOĞUNU EĞİTMEK GEREKİR.
Bağımlılık, bu toplumun kanayan yarasıdır ve maalesef giderek gençler buna yöneliyorsa bunun tek nedeni SEVGİSİZLİKTİR.
Aileler çocuklarının sadece başarılarına odaklanıp, başarısız olduklarında onlardan vazgeçmektedirler. Ailelerin eksik bıraktığı sevgi eksikliğini uyuşturucularda aramak yerine hayvan sevgisinde bulmaları için çalışmalar yapmayı çok istedik.
Hayvan Sevgisi, bağımlılığın tedavisinde güçlü bir etkendir. Bununla ilgili sayısız gerçek hikayeler yazılmıştır. Bunlardan biri uyuşturucu bağımlısı olarak sokaklarda yaşayan James Bowen’ın hayatını anlatan Sokak Kedisi Bob kitabıdır. Sonradan filmi de çekilen kitapta, uyuşturucu bağımlısı gencin kedisi sayesinde hayatının nasıl değiştiği, bağımlılıktan kurtulduğu anlatılmaktadır.
Dohaycan Derneği’ni kurarken; toplumun tüm mağdur kesimlerine ulaşmayı hedeflemiş, bağımlılıkla da mücadele etme kararı almış, gençlere hayvan sevgisi yoluyla ulaşmayı, içlerindeki sevgi açlığını dindirmeyi, onları topluma kazandırmayı hedeflemiştik. 
ÇOCUKLAR DURAKTA BEKLİYOR, O DA UYUYOR. SORUN VAR MI? YOK. TABİİ KORKAN YA DA SEVMEYEN BİRİ GELENE KADAR. 
Bunun için ilk adım olarak Emniyet Müdürü ( eski) ile görüşüp, gençlere nasıl ulaşabileceğimizi konuşmuştuk. Bu görüşme sonunda; Bağımlılıkla mücadelenin sadece bağımlı çocuklara ulaşmakla yapılamayacağı, ailelerine de ulaşılması gerektiği ( ki bunun farkındaydık) kanısına varmıştık. Ama en önemlisi Müdürün bu mecranın tehlikeli olduğu konusunda bize yaptığı dostça uyarıdan sonra, bağımlı çocukları kazanmak için vereceğimiz mücadele de daha çok insanı aktif çalışmak üzere derneğe kazandırmadan bu işe kalkışmanın oldukça riskli olduğunu fark ettik ve bu çalışmamızı ertelemek zorunda kaldık.Bağımlılıkla Mücadele konusu, içimizde kanayan bir yara olarak kaldı.
KAFESLERDE OLMASI GEREKEN ONLAR DEĞİL, TECAVÜZCÜLER, KATİLLERDİR!
Toplumun belli kesiminin şikayetleri ve hayvanlara verdikleri zararlar yüzünden sokak hayvanlarına odaklanmak zorunda kaldık. Çünkü onların kendilerini savunabilecek dilleri ve kimseleri yoktu.Şikayet edenlerin şikayetlerine çözüm bulunmalıydı - ki biz o kesimi SEVGİSİZLER ve KORKANLAR olarak ikiye ayırıyoruz- Bu yüzden, şikayetleri bitirmek için yapılması gerekenin; sokak hayvanlarına, Akçakoca’ya yakışır bir bakımevi yapılması olduğunu gördük. On yıldır deneyerek, uğraşarak anladık.
Ve Bakımevini Sayın Okan Yanmaz’dan talep ettik. O da kabul etti, söz verdi. Biz kimseyi kandırmadık. Yetişkin bir iş adamı, yıllardır belediye başkanı olmak için uğraşan adam, herhalde belediyenin olanaklarını ve yapabileceklerini bilerek söz vermiştir, diye düşünüyoruz.
Akçakoca’da aktif olarak gönüllü derneklerde çalışacak insan bulmak çok zor. Bu yüzden istedik ki; Öncelikle şikayetleri çözecek sağlıklı bir bakımevi yapılsın, bizler de toplumun diğer kanayan yaralarıyla da uğraşmaya zaman bulabilelim. Korkanlar için de FOBİ çalışmaları yapalım.
Bu sorun çözülürse, Aşçı merak etmesin bağımlılıkla ilgili mücadeleyi de BİZ yapabiliriz. O sadece oturduğu yerden AHKAM kessin yeter! 

DİPNOT : Sayın Aşçı 5199 sayılı kanun ve yönetmeliği ile belediyelere verilen yükümkülüğün belediyeler kanununda yer almadığını yazmış. Belediyeler kanununda yer almaması; tam da kendisinin de belirttiği gibi  TOPLUM SAĞLIĞI söz konusu ise yapılması zorunlu hizmetlere girmektedir. Ayrıca Belediyeler Kanunu 2005 de yayınlamış olup; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği 2006 yılında yayınlanmıştır. Ve bu yönetmelikte konu ile ilgili taraflar bir bir tanımlanmış olup, en büyük sorumluluk Belediyelere verilmiştir. Ek. 1
Ayrıca Hayvanseverlerin aslında BARINAK VEYA BAKIMEVİ TALEBİ gibi görünen durum HAYVANSEVMEYENLERİN ŞİKAYETLERİNİ önlemek içindir. Kısırlaştırıp, aşılayıp aldığı yere bırakmalarını tercih ederiz. Biz sokaktaki hayvanlardan şikayetçi değiliz. Sadece oradaki hayvanlara zarar verenler için para cezası değilde hapis cezası çıksa onları da korumuş olacağız.

O yüzden AŞÇI EFENDİ, bilmediğin, anlamadığın konuda yazarken, sözde belediyenin bütçesini düşünürken, sevmediğin hayvanları sokakta istiyorsun. SORUN YOK !

BİZ ONLARI KAFESLERDE GÖRMEKTEN MUTLU DEĞİLİZ. AMA MADEM ŞİKAYET EDEN SEVGİSİZ İNSANLAR YÜZÜNDEN ORADA KALACAKLAR, YAŞAM KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLSİN DİYORUZ.



Aşağıda Dohaycan’ın gerçekleştirmek istediği bağımlılığa yönelik çalışması. Dosya halinde Kaymakamlığa ve Emniyete sunmuştuk.    ( Yıl 2015)                                       
                                       

Birçok ilde hayata geçirilen;

“SEVGİYE UZANAN ELLER PROJESİ”

İlimizde ve İlçemizde tehlikeli bir biçimde artan uyuşturucu ve diğer bağımlılıklara karşı gençliğe el uzatmak gerekiyor.
Diğer illerde, Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa hayata geçirdiği “Sevgiye Uzanan Eller Projesi” ile gençlerin spora yönlendirilmesinin çok olumlu sonuçlar verdiğini basın aracılığıyla öğrendik.
Bu projenin ilçemizde de hayat bulacağına ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklara yönelmesini engelleyeceğini düşünüyoruz.

·         "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" kapsamında öğrencilere yönelik çalışmaların yapılması.
·          
·         Yeteneklerine göre spora, müziğe ve resme yönelmelerini sağlamak için kursların açılması,
·          
·         "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" kapsamında öğrenci velilerine yönelik Aile Eğitimi Seminerlerinin düzenlenmesi,
·          
·         Okul dışında bağımlı çocuklar üzerinde emniyet ve aileleler ile birlikte çocukların kazanılması, tedavi edilmesi için çalışmaların yapılması,




DOHAYCAN DERNEĞİ olarak; ailelerle, kurumlarla görüşerek, işbirliği yaparak, bu projenin ilçemizde hayat bulmasını istiyoruz.

EK.1 :https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2006/05/20060512-7.htm

EK 1
Belediyelerin alacağı tedbirler
             MADDE 7 – (1) Belediyeler;
             a) Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla,
             b) Geçici bakımevine gelen hayvanları öncelikle Ek-2 deki Sahipsiz Hayvan Kayıt Defterine kaydederek müşahede altına almakla, gerekli tedavilerin yapılmasını, kısırlaştırıp aşılanmasını ve işaretlenmesini müteakip alındığı ortama bırakmakla, geçici bakımevlerine gelen hayvanların sahiplenilmesi için yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile işbirliği yapmakla,
             c) Geçici bakımevinde bulunan tüm hayvanların sahiplendirilmesi için belediye ilân panoları ile belediyenin internet ortamı ve diğer tüm yayın organlarında duyuru yapılmasıyla,
             ç) Bölge ve mahallerindeki, özellikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilmelerinin yapılması için hayvan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetlerde yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile belediye veteriner hekimlerinin koordinasyonunun sağlanmasıyla,
             d) Sahipsiz hayvanların beslenmesi amacıyla, bölgesinde bulunan lokanta, işyeri ve fabrikaların sahiplerinin uygun görmesi halinde işletmelerinde ve mutfaklarında oluşan hayvan beslemeye elverişli besin maddelerinin toplanmasıyla,
             e) Geçici bakımevlerinde kaldıkları süre içerisinde; kanunî istisnalar ile bulaşıcı, tedavi edilemez veya tedavi sonrası iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığa sahip olduğuna, alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığını önlenemez derecede tehdit edeceğine geçici bakımevi veteriner hekimince karar verilerek rapor tutulan hayvanların en az acı veren ve en hızlı şekilde ölümünü sağlayan yöntemlerle öldürülmesiyle,
             f) Geçici bakımevlerinden kedi ve köpek almak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlar için Ek-4 deki Sahipsiz Hayvan Edinme Formunu doldurmak, geçici bakımevi sorumlusu ya da sorumlu veteriner hekimin de onayı ile sorumlu veteriner hekimce düzenlenen sağlık karnesini vererek sahiplendirme yapılmasıyla,
             g) Geçici bakımevlerinde oluşan atık ve artıkların çevre ve toplum sağlığına zarar vermesinin önlenmesiyle,
             ğ) Geçici bakımevlerinde ticarî amaçla hayvan üretiminin engellenmesiyle,
             h) Ev ve süs hayvanı ile kontrollü hayvan ve geçici bakımevlerinde ölen hayvanların, belirlenecek yerlerdeki derin çukurlara gömülerek üzeri sıkıştırılmış toprak ile kapatılması veya yakma ünitesinde yakılmasıyla ve 16/5/1986 tarihli ve 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununa göre enfeksiyon geçirmiş ve zoonoz hastalıktan ölen hayvanların ise bünyesinde bulunan yakma fırınında yakılması veya usulüne uygun olarak kireç ile gömülmesiyle,
             ı) Ev ve süs hayvanları ve kontrollü hayvanların, Ek-1 deki Sahipli Hayvan Kayıt Defterine kayıtlarının yapılmasıyla,
             i) Ev ve süs hayvanını bulunduran hayvan sahiplerinin, ölümü ya da hayvanına bakamayacak şekilde hastalanması durumunda; hayvan sahiplerinin yakınları tarafından gerekçelerinin belediyeye bildirilmesi halinde, belediye görevlilerince hayvanları geçici bakımevlerine göndermek ya da sahiplendirmekle,
             j) Hayvan geçici bakımevinden ev ve süs hayvanı almak isteyen kişilere, Ek-4 deki Sahipsiz Hayvan Edinme Formu doldurtularak; hayvana ait bilgileri Ek-1 deki Sahipli Hayvan Kayıt Defterine kaydetmekle,
             k) Ev ve süs hayvanı satan işletme sahiplerine verilecek eğitimi organize etmekle,
             l) Yerel hayvan koruma görevlilerine verilecek eğitimi organize etmekle,
             m) Bu Yönetmeliğin 50 nci maddesi gereğince el konulan hayvanların sahiplendirmesini ya da kontrol altına alınmasını sağlamakla
             ilgili hususlarda gerekli tedbirleri alır.
             Geçici özel bakımevlerinin görev ve sorumlulukları
             MADDE 8 – (1) Geçici Özel bakımevleri;
             a) Geçici bakımevlerinin çalışması ile ilgili usul ve esaslara uymakla,
             b) Geçici bakımevlerinden kedi ve köpek almak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlar için Ek-4 deki Sahipsiz Hayvan Edinme Formunu doldurarak geçici bakımevi sorumlusu ya da sorumlu veteriner hekimin de onayı ile veteriner hekimce düzenlenen sağlık karnesi vererek sahiplendirme yapmakla,
             c) Geçici bakımevinde oluşan atık ve artıkların çevre ve toplum sağlığına zarar vermesini önleyecek tedbirlerin alınmasını sağlamakla,
             ç) Geçici bakımevinde ticarî amaçla hayvan üretimini engellemekle,
             d) Bu Yönetmelikteki şartlara uymakla birlikte herhangi bir sebeple hayvan bakımevlerinin kapatılmak istenilmesi halinde, bir ay önceden il müdürlüğüne haber vermekle,
             e) Geçici bakımevinde hayvanların ölmesi durumunda ilgili belediye ile irtibata geçmekle,
             f) Geçici bakımevlerinde sorumlu veteriner hekimi ile yapılan sözleşmenin bir nüshası geçici bakımevi sahibi tarafından il müdürlüğüne gönderilmekle ve geçici bakımevinin sorumlu veteriner hekimsiz kalmaması için gerekli tüm tedbirleri almakla,
             g) Geçici bakımevleri, kapasitesi yüz hayvanı aşmayacak şekilde ise; veterinerlik hizmetlerini hizmet alımı şeklinde yapmakla
             görevli ve sorumludur.
             Sorumlu veteriner hekimin görev ve sorumlulukları
             MADDE 9 – (1) Sorumlu veteriner hekimler;
             a) Bağlı bulunduğu kurum, kuruluş ve tüzel kişilerle birlikte çalıştığı yerin mevcut mevzuata uygun bir şekilde faaliyet göstermesinden ve bu yerlere hayvanların kabul edilip uygun şartlarda bakılmasından, kayıtların tutulmasından, hayvanlara aşılama, ilaçlama, kısırlaştırma ve işaretlemenin yapılmasından, alet ve malzemelerin temizlik ve dezenfeksiyonundan, atık ve artıkların çevre ve toplum sağlığına zarar vermesini önleyecek tedbirlerin alınmasından,
             b) Görev yaptığı geçici bakımevinde, 3285 sayılı Kanuna tâbi ihbarı mecburî hastalık çıktığında durumu resmî makamlara haber vermekle ve ilgililerce alınacak yasal tedbirleri uygulamakla,
             c) Bağlı bulunduğu bölgenin veteriner hekimleri odası tarafından hazırlanarak onaylanmış ve çalışmasına izin verildiğine dair belge ile çalışma saatlerini gösterir belgeyi geçici bakımevinde görülebilir bir yere asmakla
             görevli ve sorumludur.
             Hayvan sahiplerinin görev ve sorumlulukları
             MADDE 10 – (1) Ev ve süs hayvanı veya kontrollü hayvanı bulunduranlar ile yeni hayvan sahiplenecekler;
             a) Kedi ve köpek gibi hayvanlara yapılan bütün işlemlerin, mevcut ya da geriye doğru izlenebilmeleri ve denetim altında tutulmalarının sağlanması amacıyla; hayvanını veteriner hekimler tarafından, mikroçip uygulaması ile kimliklendirip kayıt altına almakla,
             b) Mikroçip uygulaması yapılamadığı durumlarda; hayvanına ve kendisine ait bilgileri içerecek şekilde ilgili belediyeye Ek-1 deki Sahipli Hayvan Kayıt Defterine belirtildiği şekilde kayıt yaptırmakla,
             c) Hayvanın türüne uygun olan etolojik ihtiyaçlarını karşılamak; gerekli aşılarını ve tedavilerini veteriner hekime yaptırmak, sağlığına dikkat etmekle,
             ç) Kontrolsüz üremeyi önlemek amacıyla, toplu yaşanan yerlerde beslenen ve barındırılan kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasıyla, hayvanını yavrulatmak istemesi halinde doğacak yavruları belediyeye bildirerek kayıt altına aldırmak suretiyle bakmak ve/veya dağıtımını yapmakla,
             d) Kedi ve köpek gibi sahipli hayvanların ölmesi halinde, hayvanına ait bilgi ve belgelerini yedi gün içinde belediyeye teslim etmekle,
             e) Kedi ve köpek gibi hayvanı kaybolduğunda, yedi gün içinde belediyeye bildirmekle,
             f) Ev ve süs hayvanları ve kontrollü hayvanların gerektiğinde bağlanması sırasında; kullanılan alet ve ekipmanların hayvana zarar vermeyecek şekilde olmasına dikkat etmek, alet ve ekipmanların hayvanlara yeterli hareket özgürlüğü vermesini sağlamakla,
             g) Hayvanların bakıldığı ve barındırıldığı ortam şartlarının; onların etolojik ve tür özelliklerine uygun, optimum şartlarda olmasına dikkat etmekle,
             ğ) Hayvan sahibi ya da hayvan muhafaza eden kurum ve kuruluş, sahibi bulunduğu hayvanın ses düzeyini kontrol altına almak üzere, söz konusu hayvan ya da hayvanların yaşama ortamına en yakın konutta bulunan bir yatak odası için ses basıncı düzeyi ve oturma odaları için de kabul edilebilir ses basıncı düzeyleri ile ilgili olarak 1/7/2005 tarihli ve 25862 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğindeki (2002/49/EC) değerleri sağlamakla,
             h) Mesken dışında dolaştırılan hayvanların dışkılarını temizlemekle,
             ı) Ev ve süs hayvanı veya kontrollü hayvanı, halka açık yerlerde tasma ile kontrol altında dolaştırmakla,
             i) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce sahiplendirilmiş tehlikeli hayvanların; halka açık yerlerde dolaştırılması sırasında çevreye vereceği zararı önleyecek şekilde mutlaka ağızlığını takmakla ve kontrolünde tasma ile dolaştırmakla
             görevli ve sorumludur.
             Yerel hayvan koruma görevlilerinin yetki ve sorumlulukları
             MADDE 11 – (1) Yerel hayvan koruma görevlileri;
             a) Bölge ve mahallerindeki sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetler kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm sağlamakla,
             b) Bölgelerindeki lokanta, işyeri ve fabrika gibi kuruluşlardaki besin maddelerinden sahipsiz hayvanların faydalanmasını ilgili belediye ile işbirliği içinde gerçekleştirmekle,
             c) Görevleri kapsamında tespit ettikleri olumsuzlukları il müdürlüğüne bildirmekle,
             ç) Bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Aralık ayı içerisinde bir rapor halinde il müdürlüğüne vermekle,
             d) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları koruma amacına yönelik olarak geçici bakımevi yararına sosyal etkinlikler düzenlenmesine yardım etmekle,
             e) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması ile ilgili konularda halkı aydınlatmak amacıyla dergi, broşür ve benzeri yayınların çıkarılmasında yerel yönetimlere yardımcı olmakla
             görevli ve sorumludur.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AKÇAKOCA'YI SEVİYORSANIZ BU PROJEYİ DURDURUN!

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.. . Liman bölgesinde, Toki ile kentsel dönüşüm için anlaşma yapılarak yıkılan dükkanların yerine AVM yapılmasının Akçakoca'nın merkezine yapılan liman inşaatından sonra en büyük kötülük olacağını düşünenlerdenim. Birşey olup bittikten sonra ah vah etmenin artık kaybedilenleri geri getirmediğini, çok büyük fayda sağlayacak limanın Akçakoca'nın turizm merkezindeki kumsalı yok ederek, aynı zamanda turizmi de bitirdiğini yaşayarak öğrendik.  O bölgeye bir çivi bile çakılmadan önce diyoruz ki; NE OLUR BU İŞTEN VAZGEÇİNİZ. Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın, bu projeyi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu projeyi iptal ettirmelidir. Ben Sayın Başkan'ın bu projenin iptaline olumlu bakacağını düşünüyorum. Çünkü; son zamanlarda kendisi de dikey mimarinin kentlere verdiği tahribatı görmüş ve yatay mimariyi savunmaya başlamıştır.  Projenin revize edilerek tek katlı bina yapılmalı ve içinde; balık restoranların

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÇUHALLI PLAJI NASIL DÜZENLENMELİ?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR  Şezloglar boş olarak kumsalı işgal ederken... Belediyemiz geçen yıl  Çuhallı Plajı'nı parselleyerek kiraya verince halka ayrılan plajda şemsiyemizi koyacak yer bulamadık. Belediyemizin Çuhallı Halkı'na  reva gördüğü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi oturmak zorunda kaldık.  Çu hallı Dernekleri, Çuhallı Gençlik Nerede siniz?     SAYIN YEMENİCİ, AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI Halka hizmet bu mudur? "Çuhallı plajı’nda yer yoksa Kale Plajı’na gidebilirsiniz." Turizm Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başkan Yemenici; “ Kumsalları işletmecilere kiraladıklarını, halk içinde belli bir alan bıraktıklarını “ söyledi.  "Kiracının kumsalda kiraladığı alanın tamamen kiracıya ait olduğunu, kiraladığı alana istediği gibi şezlong açabileceğini “ söyleyen Yemenici, Halka ayrılan alanın yeterli olmadığı, boş şezlonglar açık olarak güneşlenirken halkın tıkış tıkış oturmak zorunda kaldığının beli