Ana içeriğe atla

Belediyeler Halkın Refahına Yatırım Yapmak Zorundadır

Akçakoca Halkı Belediye Başkanı olarak seçtikleri kişilerden Akçakoca'ya bir değer katmasını bekliyor. 
Bir şehre nasıl değer katılacağı ve halkın katılan bu değerden nasıl faydalanacağı konusu çok iyi örnekler ve projeler olmayınca anlaşılmaz. O zaman da halk, sokağına asfalt dökenin en azından kendi bölgesine hizmet getirdiğini düşünerek verilene içi kaldırmasa da razı olur.
Kalıcı kültürel alt yapı yatırımları yapılmayınca; senede bir defa "festival" adı altında, bir iki sanatçıya geri dönüşümü olmayan paralar ödeyerek yapılan eğlencenin, "kültürel faaliyet" diye yutturulmasına razı olur. 
Ayrıca yapılan işler,  projeler ayrıntılı olarak tartışılmadan " kervan yolda düzelir" mantığı ile müteahhide ihale edilince; 15 Temmuz Parkı gibi Akçakoca'ya değer katacak projeye iki misli paralar ödenir; Çünkü bölgenin alt yapısını bilmeyen müteahhit yağmurda bölgeyi su basınca, başa çıkamayıp, zamanında işi bitirmeden kaçar. 
Hele Merkez Camii etrafına yapılan; 4 milyar ihale ile başlayıp, 7 milyara bitirildiği söylenen betonluğun, Türkiye'nin en nadide Camiilerinden olan Akçakoca Merkez Cami'nin ruhunu öldürmekten başka işe yaramadığını, nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum.
Kaymakamlık bahçesine daha önce yapılmış olan kameriyeler, dikilen güller sökülüp beton dökmek yerine, aynı yöntemle merkez Camiisinin etrafına kadar uzatmış olsalardı; bugün çok daha az maliyetle Camimize ruhani bir güzellik katmış olacaklardı.Tabii o zaman beton lobisi kazanmayacak, belediye bu kadar borçlanmayacaktı. 
İşin bana en çok tuhaf gelen tarafı da, Akçakoca'nın Merkezinde insanların ihtiyaçlarına cevap veren tuvaletlerin aynı ilkellikte kalmasıydı; O kadar para harca, tuvaletlere sıra gelmesin. Ya da proje yapılırken " Bu milletin betondan çok tuvaletlere ihtiyacı var" diye düşünme. Sonra bu halk da sizi dikey bahçe yaptı diye alkışlasın öyle mi? 

Halkın refahına yatırım yapmak nedir? 
1- Giderek yaşlanan emeklilerden oluşan nüfusun (kadın-erkek) oturabileceği, üretebileceği, 1 TL. ye çay içebileceği mekanlar yapmak.
2- Evlerinden çıkamayan, bakıma muhtaç yaşlılar için seçenekli gündüz ve gece bakımevleri açmak; Nasıl ki insanlar hayatlarına devam edebilmek, çalışabilmek için çocuklarını kreşlere yolluyorlar aynı hizmet yaşlılar için de olmalı ve ücretsiz hizmet verilmelidir. 
3- Üniversite açılıyor ama gençler başta olmak üzere tüm halkın yararlanabileceği kültür merkezinin olmaması büyük bir açıktır.
4- Sokaklarda yaşayan, sokağa terk edilen hayvanlar için şikayet edenleri de, sevenleri de rahatlatacak çözüm üretmek ve onlar için bakımevi yapmak zorundadır. Özellikle bu konu; var olan barınağın mezbeleden farksız olması ve hayvanların mağdur edilmesi nedeniyle vicdanlarımızı kanatmaktadır. Bu yüzden zevksiz ışıklandırmalara harcanan paranın bu dilsiz canlara harcanması durumunda alacağımız yolu düşündükçe üzüntümüz bin kat artmaktadır.  Hem "bir bu sorunu çözemedik" diyecekseniz, hem hayvanseverlerin asıl karşı çıkış nedenini gizleyerek," sokaklardaki hayvanları almamıza hayvanseverler engel oluyor" diye yakınıp bütün suçu üstümüze atacaksınız, paramız yok diyeceksiniz, parayı betona gömüp, halktan taktir bekleyeceksiniz.

Yazacak çok şey var; henüz gerçekleri konuşmaya başlayamadık. 

Şu vakte kadar adaylar veya partiler arasında tercih yapmadığımızı, amacımızın "bağcı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu" hatırlatalım. 
Yeter ki; yapılan hizmetler Akçakoca'ya değer katsın ve hesap kitap yaparken savurganlık yapılmasın. Kendi dükkanınızı işletirken yaptıgınız hesabın bin mislini halkın parasını harcarken yapmalısınız. 










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AKÇAKOCA'YI SEVİYORSANIZ BU PROJEYİ DURDURUN!

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.. . Liman bölgesinde, Toki ile kentsel dönüşüm için anlaşma yapılarak yıkılan dükkanların yerine AVM yapılmasının Akçakoca'nın merkezine yapılan liman inşaatından sonra en büyük kötülük olacağını düşünenlerdenim. Birşey olup bittikten sonra ah vah etmenin artık kaybedilenleri geri getirmediğini, çok büyük fayda sağlayacak limanın Akçakoca'nın turizm merkezindeki kumsalı yok ederek, aynı zamanda turizmi de bitirdiğini yaşayarak öğrendik.  O bölgeye bir çivi bile çakılmadan önce diyoruz ki; NE OLUR BU İŞTEN VAZGEÇİNİZ. Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın, bu projeyi durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu projeyi iptal ettirmelidir. Ben Sayın Başkan'ın bu projenin iptaline olumlu bakacağını düşünüyorum. Çünkü; son zamanlarda kendisi de dikey mimarinin kentlere verdiği tahribatı görmüş ve yatay mimariyi savunmaya başlamıştır.  Projenin revize edilerek tek katlı bina yapılmalı ve içinde; balık restoranların

Ağustos Böceği ile Katamaran

MÖ 6. yüzyılda yaşamış, eski Yunan masalcısı Ezop’un   masal kahramanları hayvanlarmış... Bu masallardan Ağustos Böceği ile Karınca’nın masalını bilmeyen yoktur. Masal, eğlenmeyi çok seven Ağustos Böceği ’nin bütün bir yaz şarkı söyleyip, eğlenirken, tam tersini yapan Karınca ’nın bütün yaz çalışarak, kış için erzak deposunu doldurduğunu anlatır. Ve acımasız kış gelir, Ağustos böceği bütün yaz eğlenmekten ambarına yiyecek koymaya zaman bulamamıştır. Çaresiz aç kalınca komşusu Karınca’nın kapısını çalar. Karınca’nın cevabı kıştan daha acımasızdır; “Madem bütün yaz saz çaldın, oynadın, şimdide oyna öyleyse” der ve kapıyı Ağustos Böceğinin yüzüne kapatır... Bu masalı çocukluğumdan beri çok acımasız bulmuşumdur; Ağustos Böceği’nin bütün yaz sıcaktan, çalışmaktan yorulmuş karıncalara ve diğerlerine şarkılar söyleyerek, neşe katarak hayatlarını kolaylaştırdığını düşündüğüm için acımasız bulmuşumdur. Eğer arkadaş olmayı başarsalardı; Çalışmaktan başka amacı olmayan Karınca ile eğlen

ÇUHALLI PLAJI NASIL DÜZENLENMELİ?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR  Şezloglar boş olarak kumsalı işgal ederken... Belediyemiz geçen yıl  Çuhallı Plajı'nı parselleyerek kiraya verince halka ayrılan plajda şemsiyemizi koyacak yer bulamadık. Belediyemizin Çuhallı Halkı'na  reva gördüğü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi oturmak zorunda kaldık.  Çu hallı Dernekleri, Çuhallı Gençlik Nerede siniz?     SAYIN YEMENİCİ, AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI Halka hizmet bu mudur? "Çuhallı plajı’nda yer yoksa Kale Plajı’na gidebilirsiniz." Turizm Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başkan Yemenici; “ Kumsalları işletmecilere kiraladıklarını, halk içinde belli bir alan bıraktıklarını “ söyledi.  "Kiracının kumsalda kiraladığı alanın tamamen kiracıya ait olduğunu, kiraladığı alana istediği gibi şezlong açabileceğini “ söyleyen Yemenici, Halka ayrılan alanın yeterli olmadığı, boş şezlonglar açık olarak güneşlenirken halkın tıkış tıkış oturmak zorunda kaldığının beli